dinsdag 27 februari 2018

Werken op onze Chromebooks!

Vandaag hebben we - als klas - voor het eerst gewerkt op de Chromebooks die we enige tijd geleden als school hebben aangeschaft. Een Chromebook is een laptop, groter dan een iPad, maar kleiner dan een echte laptop.


Afbeeldingsresultaat voor chromebook proline
We konden het vandaag fantastisch combineren met opnieuw een les over mediawijsheid, die juf Jacqueline (van de bieb) kwam geven in de klas. Het ging over reclame: waar kom je het overal tegen (en dat is op heel veel plaatsen) en waar moet je op letten.

Nadat we hier eerst met z'n allen prima over gepraat hadden (wat weten kinderen al veel van internet), moesten we opdrachten gaan maken. En... dat kon dus op ons eigen Chromebook. Iedereen heeft een eigen inlogcode gekregen. De Chromebooks worden nu nog allemaal bewaard bij juf Sandra en Maaike, maar uiteindelijk zal iedere klas deze ontvangen om op te werken. Nu moeten we dus nog even samen doen.

De kinderen hebben er zeer goed op gewerkt, waren geïnteresseerd en geconcentreerd. Hieronder enkele foto's van deze leuke les:Overigens mogen de kinderen een eigen koptelefoon of oordopjes meebrengen naar school. Als we er aan gaan werken, werkt dat wat prettiger.

1 opmerking: