maandag 28 augustus 2017

De eerste schooldag!

Toch is het altijd weer een beetje vreemd, even wennen: de eerste dag in de nieuwe klas. Vandaag was het dan zover, het schooljaar 2017-2018 begon. We zijn gestart met 15 leerlingen.
We begonnen de dag met een speurtocht door de klas. Dit deden we in groepjes van twee of van drie kinderen. Ze moesten spelenderwijs op zoek naar linialen, boeken, grabbelcadeautjes, enz. De antwoorden moest je opschrijven, later werden die natuurlijk besproken.


's Middags stond gym op het rooster. Die tijd hebben we gebruikt om lekker even buiten te gaan spelen, in één van de speeltuintjes in de buurt van onze school. Ook kon er worden gevoetbald, geklommen, geschommeld, enz. 


Ook hebben we vandaag onze eerste echte Engelse les gehad. We werken op school met de methode 'Groove Me'. Zo leer je Engels door te kijken en te luisteren naar liedjes. Het eerste liedje waarmee we aan de slag gingen, was 'Perfect strangers' van Jonas Blue. In deze les leren we Engelse woorden voor landen en te praten over het weer. Wil je nog een keer de clip bekijken? Hieronder staat hij.


Al met al een geweldig leuke en fijne dag. Deze week gaan we iedere dag wat meer tijd besteden aan het leren zelf. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten